За демографските тенденции, ислямизирането и пропагандата

януари 21, 2010

В самото начало искам да ви предупредя, че за пълноценно схаващане на смисъла на настоящата публикация (а именно за разбиране на помощните материали) е необходимо някакво, макар и не особено високо, ниво на владеене на английски език. Извинявам се на онези, на които това условие ще попречи да разберат статията, но обещавам в кратък срок да осигуря и преведени на български версии на материалите.

Предполагам всички, по един или друг начин, сте попадали на този видеоклип. Ако не сте, изгледайте го. Има доста храна за социално-политически ангажираните умове 😉

В общи линии материалът се опитва да не убеди, чеислямизацията в световен мащаб се осъществявя с бесни темпове и цивилизованият християнски свят е изправен пред угрозата да бъде едва ли не заличен до няколко десетилетия. Трябва да призная, че видеото е доста въздействащо! Освен с илюстрирането на ‘проблема’ (доказано е че визуалната памет е най-силна), убедителността и внушението се постигат и с постоянно позоваване на фундаментални статистически данни, чиито източници обаче така и не стават ясни. Много е лесно в талъв случай човек да повярва в истинността на фактите от клипа и неизбежността на предсказаното в него.

За щастие обаче, има хора, за които демографските, а оттам и социалните, явления не са просто съдбовно предначертани дадености, а следствие от много фактори, зависещи от човешката дейсност.  Един такъв човек е подложил на съмнение, цялата информация от  видеоматериала, споменат по-горе. Неговите проучвания показват драстична разлика в числата. Предлагам ви неговата гледна точка и оставям всеки сам да прецени, доколко може да се довери на отделните материали.

http://tinyfrog.wordpress.com/2009/05/03/muslim-demographics/

Един коментар to “За демографските тенденции, ислямизирането и пропагандата”

  1. chardafon said

    Според мен този клип демонстрира силата на пропагандата.Очевидни са предразсъдъците на неговите автори и съм сигурен че видеото е изкривило представата на много хора за реалността.

Вашият коментар